De Omgeving

Ontdek de Westhoek

Eén of meer dagen erop uittrekken in de Westhoek, het is op elk moment van het jaar een geweldig idee.


Leuke groepsactiviteiten in de streekWij beschikken over 8 scooters waar met twee volwassenen kan worden op gereden. We verhuren voor een halve of een volledige dag en beschikken over aangepaste routes via gps, inbegrepen in de huurprijs per verhuring.

Voor een halve dag beschikken we over vier routes, een eerste noemen we de waterroute, langs de lo vaart naar fintele en dan via de ijzer terug. Een tweede, de wereldoorlog, gaat langs grote en minder grote bezienswaardigheden in groot Diksmuide met als thema de oorlog. Een derde route, de houtlandroute, gaat richting het Godelieveklooster in Gistel, Lange Max museum, domein kasteel d'Aertryke, kasteel Wijnendale, via bovekerke terug naar hier. De laatste voorzien voor een halve dag is richting Kust, langs de kleine wegen naar de kust, daar rijden we evenwijdig aan de kustlijn, in Middelkerke op de dijk, en langs binnen terug naar hier.

De route voor een volledige dag voorzien gaat richting Heuvelland met op de terugweg door Ieper en de menenpoort. Er kunnen ook twee halve dag routes gecombineerd worden of de mensen kunnen zelf vrij rijden waar ze naartoe willen.

E-mail : info@scooterfun.be
Tel. : 0477 72 66 46
WEBSITE
Gelegen op de Grote Markt en vlakbij het station te Diksmuide is Huur-fiets de ideale uitvalsbasis om de Westhoek met al zijn natuurpracht en rust te ontdekken. Met een kwaliteitsvolle stadsfiets (Norta), e-bike (Norta elektrisch), e-tandem of gewone tandem doorkruis je de Ijzervallei op eigen tempo. Ook voor de kinderen zijn er voldoende mogelijkheden: een kinderfiets op maat of genieten in een kidstrailer.

E-mail : info@huur-fiets.be
Tel. : 0474 57 02 42
WEBSITE
't Buitenbeentje heeft een groot aanbod actieve ontspanningsmogelijkheden en kan je combineren met groepsuitstappen op maat.

Een greep uit hun aanbod: kano's, billenkarren (go-cart), (elektrische) fietsen, vlottentochten, paintball, volksspelen, kajaks,...

Er zijn ook verschillende arrangementen mogelijk met bijvoorbeeld een bezoek aan WO1-sites, een brouwerij, hertenboerderij, kaasmakerij, chocolatier, caféetjes,...

E-mail : info@buitenbeentjebvba.be
Tel. : 0496 69 75 11
WEBSITE
Een escape room is een ruimte waarin je als groep van minimaal 2 en maximaal 7 personen terecht komt en van waaruit je binnen het uur dient te ontsnappen door puzzels & raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren.

Fantastic Games neemt je mee op een avontuur van de mythische wereld van oude fabels en mythen, of zit er toch een verborgen waarheid in? Zou het kunnen dat een elixer dat je eeuwig leven geeft ergens in de ruige Schotse velden verborgen is?

E-mail : info@fantasticgames.be
Tel. : 0496 69 75 11
WEBSITE
Maak kennis met onze enige, echte Thaise Tuk Tuk. Ontdek onze prachtige regio met dit leuk voertuigje. Max. 6 personen(+ onze eigen chauffeur).

Onze voertuigen worden niet enkel in Poperinge, Ieper of Heuvelland ingezet, maar kunnen ook opdrachten ver buiten deze regio's vervullen.

E-mail : info@tuktukhuren.be
Tel. : 0473 27 04 77
WEBSITE

 Leuke groepsactiviteiten in de streek van diksmuide en de westhoek

Laat je verrassen; een trip in de Westhoek is ideaal voor wandelaars, fietsers , natuur- en kunstliefhebbers en ook voor levensgenieters. Voor zij die houden van een lekkere maaltijd, van een goed glas bier of wijn en van een warm en gastvrij onthaal.

Fietsen

Ontdek de Westhoek op de fiets met zijn verrassende natuur, de Ijzervlakte, de vele knusse dorpjes en de vele monumenten van 'de Grooten Oorlog'.

U kunt gebruik maken van de bewegwijzerde fietsroutes of van het fietsennetwerk.

We kregen het label fietsvriendelijk logies van Toerisme Vlaanderen!

Op de vakantiehoeve worden verschillende fietskaarten te koop aangeboden.

Via onderstaande link kan je uw fietsroute uitstippelen langs knooppunten op Vlaanderen Fietsland.be

ROUTEPLANNER

Fietsverhuur

Huur-Fiets - Diksmuide - 0474 57 02 42
Fietsen VERSYCK - Diksmuide - 051 50 20 16
Dienst voor toerisme Koekelare - 051 58 92 01
Het is eveneens mogelijk om zelf uw fiets mee te brengen, wij bieden u gratis een afgesloten fietsenbergplaats

Wandelen

Heerlijk samen buiten wandelen, eindelijk weer eens de hele familie of die oude vrienden bij elkaar.............. Hoe je ook wilt wandelen, voor iedereen is er een passende route: vlak, heuvelachtig, lang of kort.

Te voet kom je tot rust en tot elkaar. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste en vaak onbekende plekjes langs onverharde wandelwegen zoals jaagpaden, kerkwegels en oude spoorwegbeddingen!

Op het platteland van Diksmuide zijn er heel wat landschapswandelingen die zowel het landschap, de natuurwaarden en het cultuurhistorisch verleden van de dorpen toelichten.

  • Stadslink in Diksmuide
  • Käthe Kollwitzroute
  • Vladslo Ambachtenroute
  • Kleiputtenwandeling

Op de vakantiehoeve worden verschillende wandelkaarten te koop aangeboden.

Ontdekkingen in de natuur

Stappen door de natuur, ontdekken van verborgen hoekjes en de landelijke schoonheid!

Natuurgebied De Blankaart - Vlaams bezoekerscentrum de Otter

Het natuurgebied De Blankaart bevindt zich in het hart van de verstroombare Ijzervallei en is gelegen langs de weg Diksmuide-Ieper te Woumen op 6 km van het centrum van Diksmuide. Het natuurgebied is een waar paradijs voor talrijke en soms zeldzame vogel- en plantensoorten.

Het Vlaams Bezoekerscentrum De Otter paalt aan het natuurgebied De Blankaart. In het Bezoekerscenrum ontdek je de natuur en de gebruikers van de Ijzer- en Handzamebroeken. De otter leidt je rond is een geheimzinnige wereld van water, riet, natte graslanden en moerasbos.

Natuurreservaat Viconiakleiputten

Het Vlaamse natuurreservaat de Viconia Kleiputten, ongeveer 30 hectare groot, situeert zich vlakbij de dorpskern van Stuivekenskerke, een tiental kilometer ten noorden van Diksmuide. Natte weilanden wisselen er af met vijvers, sloten, rietkragen en hagen.

Het natuurreservaat is het hele jaar door vrij toegankelijk op de wandelpaden en kan mooi worden gecombineerd met het Viconiawandelpad, dat de stad Diksmuide heeft uitgestippeld, of met de Vlaanderen fietsroute, die er vlakbij passeert. Er zijn twee vogelkijkhutten die je een uistekend zicht bieden op de vijvers, rietkragen en steltloperplasjes.

Koekelarebos

Het Koekelarebos ligt ten noordoosten van Diksmuide en strekt zich uit over 70 hectare, weliswaar versnipperde, percelen groen. Er groeien statische zomereiken van meer dan 200 jaar. Bekendste inwoner van het bos is de Koekelareden, een snelgroeiende variëteit van de Corsicaanse den.

Het Koekelarebos heeft maar liefst dertien ingangen.Met uitzondering van het Welfvenestbos is het bos vrij toegankelijk voor wandelaars. Op de Wildernisse- enBelhuttedreef worden ook fietsers en ruitersverwelkomd.

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft samen met de gemeente Koekelare een wandelpad van 4,5 km aangelegd.

Ijzer- en Handzamevallei

De IJzervallei, met haar laaggelegen overstroombare gebieden, vormt een bron van leven voor vele dieren en planten. Zo'n 480 hectare ervan is in beheer van het Agentschap voor natuur en bos. Met de nabij gelegen Handzamevallei komt daar nog eens 70 hectare bij. Natte graslanden, hooilanden rijkelijk getooid met bloemen, rietkragen en grachtjes wisselen elkaar af. De vallei is een waar hof van Eden voor ontelbare vogels.

De Handzamevallei is door zijn belangrijke waarde voor watervogels aangeduid als Europees Vogelrichtlijngebied. Hierdoor zijn de wilde vogels, hun leefgebieden en nesten extra beschermd. Toch is dit waardevolle natuurgebied toegankelijk voor bezoekers. Je kunt de vallei te voet of per fiets verkennen. Vanuit Esen vertrekt de Bethoosterse broeken wandelroute. Diverse fietsroutes doorkruisen de vallei.

Meer info : Website natuur & bos

Museau & Cultureel Erfgoed

De vele musea in de Westhoek trakteren u op interessante tentoonstellingen. Het museumaanbod is zeer divers: kunst, geschiedenis, industrieel erfgoed, archeologie en volkskunde krijgen de aandacht die ze verdienen.

Koekelare

Brouwerij- en Fransmansmuseum: In de gerestaureerde paardenstallen van de Brouwerij maak je kennis met het museum van de Fransmans. Een verhaal van armoede en noeste Vlaamse arbeid in de asten en de bietenvelden van Frankrijk. Vlaanderen telde destijds veel seizoensarbeiders, maar Koekelare was de hoofdstad van de Fransmans.

Diksmuide

Stadslink : Stadslink is een eigentijds ontdekkingscircuit doorheen het historische centrum van Diksmuide. Klinknagels op de grond duiden dit parcours van 2,9 km aan. Op 16 locaties tonen eigentijdse panelen je de nodige informatie en beelden uit het rijke Diksmuide verleden.

Ijzertoren : Museum voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid

Ieper

In Ieper, de vredesstad heeft verschillende musea en bezienswaardigheden. De Last Post aan de Menenpoort is een van de hoogtepunten!

Enkele interessante Musea in de nabije omgeving

 

Pret- en Dierenparken

Plopsaland De Panne

Elk dagje Plopsaland De Panne is een dagje pret. Want zeg nu zelf... wie wil er niet de favoriete vriendjes van televisie in't écht ontdekken? Plop, Mega Mindy, Piet Piraat, Bumba en Samson zijn allemaal aanwezig en zorgen ervoor dat de kinderen voor geen moment verveeld geraken en... dat de ouders meegenieten....

Bellewaerde Ieper

Bellewaerde Park is een unieke omgeving met buitengewone attracties voor het hele gezin. Al wie houdt van sensatie, natuurlijke landschappen en totale ontspanning vindt hier alles wat hij zoekt...

Andere pret- en dierenparken in de nabije omgeving :

Actief Genieten met Kinderen

Wie met kinderen op vakantie gaat, is op zoek naar specifieke kenmerken en faciliteiten. Veel gezinnen zoeken een vakantiehuis dichtbij een zwembad en/of zee, meer of rivier. Daarnaast zijn de de praktische inrichting, ruimte in en rondom het huis en speelmogelijkheden in de nabije omgeving veel gevraagde criteria.

De Westhoek heeft zwembaden, bowlings, musea, cafés en restaurants met speeltuigen.

Hieronder vindt je een aantal locaties waar kinderen welkom zijn.