Boerderijvakantie in de Westhoek

Hoevetoerisme in de Westhoek: logeren bij de boer

Proef van het plattelandsleven tijdens een onvergetelijke boerderijvakantie in een van de twee vakantiewoningen op boerderij De Finesse in Bovekerke. De Finesse is een actieve boerderij gespecialiseerd in gewassenteelt. Er huizen dus geen hoevedieren zoals koeien of varkens in stallen. De charme van de hoeve zit hem in de landelijke ligging: alleen maar velden in de ruime omgeving. Geen drukte, geen verkeer – op die enkele tractor na natuurlijk. Alleen maar rust en natuur.

Waarom wordt hoevetoerisme steeds populairder?

Hoevetoerisme wordt steeds populairder vanuit een behoefte aan buitenleven en authenticiteit. Het gaat om een unieke vorm van vakantiebeleving waarbij je geniet van de prachtige natuur, de rustige omgeving en de leuke en leerzame activiteiten.

Je hoeft er geen uren voor in de wagen te zitten en komt terecht in een verrassende en nieuwe wereld. Echt eens iets helemaal anders.Zicht vanuit de velden op de toren van de Sint-Gertrudiskerk van Bovekerke-Koekelare
Schommel met klimtoren en glijbaan voor de kinderen met op de achtergrond vakantiehuis De Finesse

Kindvriendelijke boerderijvakantie

Kinderen hebben op boerderij De Finesse de tijd van hun leven. Lekker buitenspelen en ravotten in een veilige omgeving.

Ze kunnen zich uitleven op de speeltuin en het grote grasplein nodigt uit tot voetballen of andere spelletjes. Laat die tablet of spelconsole maar thuis!

Hoevetoerisme in de Westhoek

De Westhoek leunt aan tegen De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke-Westende in het noorden. In het westen bots je op de Franse grens en in het zuiden kom je in mooie stadjes zoals Ieper, Diksmuide en Veurne. De regio is een landbouwerstreek bij uitstek en leent zich dankzij de uitgestrekt velden en verre uitzichten uitstekend voor wandelen en fietsen. Talrijke wandel-, fiets-, maar ook autoroutes doorkruisen dit boeiende stukje West-Vlaanderen. Vakantiehoeve De Finesse bevindt zich in Bovekerke, een landelijke dorp ongeveer halfweg tussen Torhout en Diksmuide.

Meer uitleg over de toeristische troeven van de Westhoek vind je hier.


Vakantieboerderij De Finesse ligt midden tussen de velden in de Westhoek

Zin in een fijne boerderijvakantie? Reserveer nu

Bij De Finesse logeer je lekker comfortabel in een van de twee prima uitgeruste vakantiehuizen die je ook nog eens voldoende privacy garanderen. Het is dus niet helemaal back-to-nature, maar wel genoeg om heerlijk ontspannen en uitgerust vakantie te vieren.

Boek je vakantie in de westhoek

Het gezellige vakantiehuis Het Bakhuis gelegen op een actieve boerderij in de Westhoek.

Het Bakhuis - tot 7 personen

Boeken
Boek je boerderijvakantie in de westhoek

De witte gevel van vakantiehuis De Finesse gelegen op een actieve boerderij in de Westhoek.

Vakantiehuis De Finesse - tot 27 personen

Boeken